HASIČSKÉ SLAVNOSTI HOSTIVICE a 130 LET OD ZALOŽENÍ SBORU


V Sobotu 5.9. jsme se sešli na náměstí v Hostivici společně s velkým počtem závodníků z okolních sborů ale hlavně taky s velkým množstvím (nejen) hasičské techniky ať už moderní nebo historické.

Konaly se totiž oslavy 130 let od založení Sboru dobrovolných hasičů v Hostivici.

Den začal ukázkou techniky a spanilou jízdou přes Hostivice, pokračoval přes každoroční hasičské závody, kde zlatým hřebem byl požární útok našich “starších” nebo řekneme-li dlouholetých členů s požární stříkačkou PS-8 a v oblečení, kde každý člen představoval jinou dobu. Nazvali jsme to „Průřez dějin”.

Odpoledne jsme nastoupeni před pódiem, za hudby hasičské dechovky, ve slavnostních uniformách dostali od Radnice Hostivice věcné dary, a to nádherný obraz, který nám bude viset na čestném místě v naší hasičárně a pak také novou pračku s kterou si budeme moct vyprat nejen naše zásahové oblečení a tím dbát o naše zdraví.

Jako každý rok jsme se pak přesunuli k pomníku obětem 1. a 2. světové války, kde jsme kladli věnec a minutou ticha uctili naše padlé …

Závěrem hasičské akce byla ukázka slanění a záchrana osoby na laně, které viselo z plošiny Hasiči Řepy (SDH) a další ukázkou bylo vyproštění osob z havarovaného vozidla, kterou předvedli Hasiči Rudná a kde si mohli i návštěvníci vyzkoušet jak se pracuje s vyprošťovacím náčiním.

Zábava pokračovala za hudby mnoha kapel které se střídaly na pódiu v sousedním sektoru Městských slavností.

Děkujeme !!

Sdílet na sociálních sítích ...